“Nem volt B-tervünk” – Sára és Attila kétnapos esküvői fesztiválja

„Már egy éve, hogy megtartottuk a nagy napunkat, illetve nagy két napunkat. A vendégeink azóta is úgy emlegetik, hogy a legjobb esküvői fesztivál. A Daalarna ruhám csodás volt és kényelmes, igazi hercegnőnek éreztem magam benne, a násznép pedig teljesen el volt tőle ájulva.” Rovatunkban ezúttal gyönyörű Daalarna menyasszonyunk, Sára és szerelme, Attila fesztiválhangulatú esküvőjét hoztuk el nektek, fogadjátok szeretettel!

Hogyan ismerkedtetek meg?

Egy közös barátunk szülinapi buliján találkoztunk először, rá körülbelül fél évre volt az első randink. Este nyolc körül találkoztunk, és másnap reggel nyolcig boroztunk, beszélgettünk, hazafele menet állva elaludtam a kilences buszon, de azt hiszem, megérte. 🙂

Milyen volt a lánykérés?

Vidéken voltunk a barátaink koncertjén, velük jöttünk vissza Budapestre. A zenekari buszban Attila véletlenül leöntött sörrel. Amikor hazaértünk, és a nedves farmeremet próbáltam lepasszírozni magamról, akkor térdelt le elém a gyűrűvel. Később kiderült, hogy akkorra nagyjából már egy hónapja otthon volt a gyűrű, és egyszer hozzá is nyúltam a dobozhoz, amikor valamit kerestem a szekrényben. Utána eldugta olyan helyre, ahol tuti nem értem el.

Soha nem vágytam nagy felhajtásra a lánykéréssel kapcsolatban, így volt tökéletes. Ketten voltunk, egy kicsit becsípve, és nagyon boldogok.

Mi volt az esküvőtök koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

Jó pár esküvőn jártunk együtt, okulva a rossz tapasztalatokból olyan napot álmodtunk meg, ahol mindenki, egytől-egyig jól érzi magát, nincsenek kötelező, kínos pillanatok, idegesítő vőfély, meg semmi olyan, ami vendégként, és szerintem ifjú párként is tönkre tudja tenni a jó hangulatot.

Mindenképp kültéri esküvőt és lakodalmat szerettünk volna, és az is nagyon fontos szempont volt, hogy a szertartás és a lagzi egy helyen legyen. A koncepció része volt a másnapi program is.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

A szervezés körülbelül egy-másfél évet vett igénybe. Az elején lefoglaltuk a szolgáltatókat, a helyszínt, utána volt egy elég nagy szünet, majd az utolsó két-három hónapban volt még egy nagy hajrá a részletekkel.

Nagy hangsúlyt fektettünk az apróságokra, például mindenki névre szóló meghívót kapott, amit személyesen adtunk át, így az összes vendégünkkel tudtunk legalább néhány szót váltani arról, hogy mi hogy fog zajlani.

A timingban sokat segített a ceremóniamesterünk, Kristóf, vele együtt állítottuk össze a forgatókönyvet.

Hogyan választottátok ki a helyszínt?

A lajosmizsei Ricsováry Major volt a helyszínünk, itt történt minden csoda, szombat reggeltől egészen hétfő délutánig. Olyan helyszínt kerestünk, ahol szinte mindenkinek rendelkezésre áll szálláslehetőség is. Sok helyet megnéztünk, de sehol nem klappolt minden, végül az esélytelenek nyugalmával kimentünk a majorba, amit egy ismerősünk ajánlott.

Szinte már a parkolóba érve láttuk, hogy ez lesz az igazi, azonnal beleláttuk az összes elképzelésünket.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

Az elképzelésünk az volt, hogy a fehér, a zöld és finom, pasztell árnyalatok legyenek a középpontban, néhány erős, harsány színnel fűszerezve. A csodálatos Virágos Pagonyban Attilával válogattuk ki az összes virágot, a csokrom és a főasztaldísz is onnan érkezett. A többi asztaldísz és a boldogságkapu a dekoros lányok keze munkáját dicséri.

A vázákból, gyertyatartókból és különböző tárgyakból igyekeztünk semleges, fehér árnyalatokat választani, az asztaldíszekben volt néhány arany és natúr fa elem is.

A meghívót mi terveztük és készítettük el, illetve ugyanazokkal a grafikai elemekkel az ültetési rendet, a menükártyákat és az összes papír alapú dolgot. A koncepció az volt, hogy mindenképp harmonizáljon majd a dekorral és az egész hangulattal. Imádtuk az egészet, pont olyan lett, mint amilyet elképzeltünk, kicsit bohókás, kócos, de közben mégis elegáns.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Igyekeztünk a cateringet úgy alakítani, hogy legyenek klasszikus és modern elemek is. A vendégváráson tapasokat kínáltunk, gyümölcsökkel, zöldségekkel, sajtokkal. A vacsora hagyományos elemekből állt, de figyelembe vettük, hogy a nagy melegben inkább mindenki a könnyű ételeket kedveli.

A desszertasztalon a sütemények mellett ismét helyet kaptak a gyümölcsök. Az anyai nagymamám cukrász, az édes aprósütiket ő készítette, tradicionális lagzis fajtákat egy kicsit modern köntösben. Egy másik nagyon kedves rokonunk isteni barackot készített, mindenki odavolt érte.

Jártunk több tortakóstolón is, de ahogy megérkeztek az Egy csipet torta ízei – a Covid miatt náluk házhozszállítással tudtunk kóstolni -, egyértelmű volt, hogy őket fogjuk választani. Elképesztően finom volt mind a hat íz, alig tudtuk eldönteni, hogy melyik háromból készüljön a torta. Egy csoda lett a végeredmény, a dekor színeivel és virágaival.

Az italokra is nagy figyelmet fordítottunk, a klasszikusok mellé főzettünk pálinkát, amihez mi készítettük elő, magoztuk ki a szilvát. A borokat Szekszárdról hoztuk, a csapokon pedig kisüzemi sörök voltak.

Hogyan esett a választásod erre a különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Az összes ruhapróbám mesés élmény volt. A Daalarna szalon munkatársa, Niki elképesztő kedvességgel, türelemmel és szakértelemmel fordult felénk minden alkalommal, innen is köszönöm neki! Nagyon tetszett a rendszeretek is, hogy először fazont választottunk, és csak utána kezdtünk el a részletekre fókuszálni.

A választás egy kicsit vicces. Régóta nézegettem Daalarna ruhákat, Attilának is mindig tetszettek, de a BUDAPEST kollekciónak az a darabja, amit végül választottam, egyikünknek sem. Az első néhány próba alkalmával így mondtam is Nikinek, hogy azt hagyjuk ki, aztán valahogy az egyik alkalommal mégis belebújtatott, és hú, nagyon beleszerettem. A felsőrész hátulján módosítottunk egy picit, illetve nem tudtam dönteni a georgette és a puhatüll szoknya között, így végül maga a ruha georgette lett, amihez kaptam egy puhatüll uszályt.

Mesés lett a végeredmény, imádtam, nagyon jól éreztem magamat benne, kényelmes volt és csodás.

Ha szeretnél ellátogatni hozzánk a budapesti Daalarna szalonba egy díjmentes ruhapróbára, ahol személyre szabhatjuk az elképzeléseidet, ide kattintva tudsz időpontot egyeztetni.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Elképesztő érzés volt az összes szerettünk és barátunk előtt vonulni benne. Azt hiszem, mondhatom, hogy mindenki el volt ájulva a ruhámtól. Amikor odaértem az oltár elé, Attila azt súgta a fülembe, hogy “Gyönyörű vagy!”, ezen a ponton lettem teljesen biztos benne, hogy jól választottam.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

A hajammal kapcsolatban az volt az elképzelésem, hogy egy kicsit legyen fonott, egy kicsit kócos, Györgyi gyönyörű frizurát készített nekem, pont olyat, amilyet szerettem volna.

Sminkesként dolgozom, gyakran hordok sminket, így szerencsére nem volt olyan problémám, mint sok menyasszonynak, hogy tartottam tőle, sok lesz vagy nem önazonos, de az abszolút nem merült fel bennem, hogy magamnak készítsem el a sminkem. Karina csodás munkát végzett, nagyon hálás vagyok neki is.

A hajdíszemet és a fülbevalómat egy nagyon kedves barátnőm készítette, gyönyörűen passzolt a frizurámba, a fülbevalót pedig azóta is hordom.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Szabad, boldog, meseszép, felhőtlen, minifesztivál.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok és legszebb élmények?

Egészen reggeltől kezdve nagyon flottul ment minden, nyugodtan, jó hangulatban készülődtünk a helyszínen – ez is nagy vágyunk volt -, Attila a két tanúval, én pedig anyával, a keresztanyukámmal és a koszorúslányaimmal. Igazi csajos nap volt, pezsgőztünk, jól éreztük magunkat. Nagyon meghitt volt a szertartás, Zsuzsa gyönyörű beszédet mondott, nekünk és a vendégeknek is igazán tetszett.

Nehéz kiragadni egy-egy részletet, mert nagyon szerencsések vagyunk, minden tökéletesen sikerült.

A másnapi medencés, grillezős buli is hihetetlenül jó volt, nagyon örülünk, hogy így szerveztük, szuper levezetése volt a nagy napunknak, így nem olyan hirtelen, elvágólag lett vége.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti? Volt nyitótáncotok?

Volt nyitótáncunk, de nem jártunk tánctanárhoz, a Little Wingre lassúztunk egy kicsit, aztán a két nagypapa ellopta a showt Ati elől.

A zene nagyon fontos részét képezi az életünknek, a férjem is és a násznép elég nagy része zenész, ezért úgy döntöttünk, hogy koncerteket szervezünk.

A szertartáson az IDEGEN zenekar egy része, illetve Nagy Barni (The Pontiac) zenélt nekünk. Este az első zenekar A Láma Dalai volt, ez azért különleges, mert a férjem első komolyabb bandája volt ez, ugyan az útjaik már jó rég elváltak, de a barátság megmaradt.

A második a Gypo Circus volt, szintén barátok, ha esetleg van köztetek olyan, aki ismeri őket, azt hiszem, nem kell magyaráznom. Az ő koncertjük közben zajlott a menyasszonytánc is. Az este végén az IDEGEN zenekar játszott nekünk, az egyikük volt a vőlegény tanúja, a barátnőik (és azóta egy menyasszony 🙂 ) pedig a koszorúslányaim. Attila egy dal erejéig csatlakozott mindannyijukhoz, ezek is nagyon szép percek voltak.

A buli nagyjából hajnal ötig tartott, utána még néhányan beszélgettünk, ha jól emlékszem, akkor reggel hét óra körül kerültünk ágyba.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az eső. Nem volt B-tervünk, a helyszínen a teremben nem fértünk volna el annyian, úgyhogy pénteken bújtuk az internetet, hogy hova és hogyan tudnánk napvitorlákat kifeszíteni. Végül arra jutottunk, hogy engedjük el, a barkácsáruházak szombaton is nyitva vannak, ha úgy alakulna, de ne így teljen az esküvő előtti utolsó napunk. Végül szombaton reggel esett, de mire kiértünk a helyszínre délelőtt, addigra elállt és utána gyönyörű időnk volt.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Talán egyedül a kényelmetlen cipőink, de ezt a problémát azért elég gyorsan megugrottuk. Az összes szolgáltatónk elképesztően jófej és profi volt, azt hiszem, hogy részben miattuk nem kell semmit ideírnom.

Sikerült elutaznotok nászútra, vagy még várat magára?

Az esküvő után voltak mini utazások, de a nagy nászút még várat magára, vagy a Covid helyzet vagy az időhiány szól közbe, de ami késik, nem múlik.

Hogy érzed, változott-e valami azóta, hogy férj és feleség lettetek?

Ezt már az esküvő másnapján is kérdezték tőlünk. 🙂 Igen, valami egészen megfoghatatlan, mintha lenne köztünk egy plusz kötelék. Ez nyilván nem a mindennapi dolgokban jelentkezik, de valahogy más ránézni a másikra.

Menyasszonyi ruha: Daalarna, Szertartásvezető, anyakönyvvezető: Feleky Zsu, Ceremóniamester: Martincsek Kristóf, Fotó: Bodnár Dávid, Szabó Péter, Dekor: Galagonya Dekor, Virágok, csokor, főasztaldísz: Virágos Pagony, Smink: Karina Jemelijanova, Haj: Hörömpő Györgyi, Hajdísz: Földiné Mészáros Orsolya, Vőlegény haj: Palásti Dávid, Hang-,és fénytechnika: Szilotech Stage Crew, Színpad: Varga Kornél, Torta: Egy csipet torta, Mindenmentes torták: Szofika Desszertműhely, Étkészlet és evőeszköz bérlés: Csodaest Kft., Helyszín: Ricsováry Major, Eljegyzési gyűrű: 1965 Budapest ékszer, Karikagyűrűk: Németh Zoltán ötvösmester
  • Te is szeretnél szerepelni rovatunkban? Küldd el nekünk Daalarna ruhás esküvődet ide kattintva.
  • Ha még esküvő előtt állsz, de keresed a tökéletes szolgáltatókat, klikk ide.
  • Daalarna ruhapróbára jelentkeznél? Infók itt.
  • Még több esküvői beszámolót találsz ezen a linken.
  • Kövess minket az Instagramon és a Pinteresten még több inspirációért!

The post “Nem volt B-tervünk” – Sára és Attila kétnapos esküvői fesztiválja appeared first on Secret Stories.