My Secret Wedding Diary #9 – Egymásba kapaszkodni

Megérkezett a My Secret Wedding Diary folytatása! A Daalarna szalon munkatársa, Niki legújabb bejegyzésében a jegygyűrűk kiválasztása mellett egy váratlan bonyodalomról is mesél nektek, amelyre három hónappal az esküvőjük előtt derült fény: bezár az esküvőjük helyszíne. Ti mit tennétek hasonló helyzetben?

Nem is sejtitek, mennyire vártam a novembert. Azt a hónapot, amikor végzünk az esküvővel kapcsolatos teendőinkkel. Amikor már átadtuk a meghívókat, és végre én is átadhatom magam a szervezéssel töltött hónapok után a boldog készülődés heteinek. Mindig is ez volt a kedvenc időszakom az évben: a hangolódás az ünnepekre. De idén nem csak az adventre, a karácsonyra és a szilveszterre készülünk, hanem az esküvőnkre és a nászutunkra is. Mégsem olyan nyugodt ez az időszak, ahogyan azt elképzeltem. Talán túl tökéletes is lett volna, ha minden olyan idillien történik, mint ahogy azt megálmodom, de az ilyen eseményekre nem lehet felkészülni.

Néhány hete ért minket a szomorú hír: bezár a szegedi Tiszavirág, az esküvőnk helyszíne.

Mit tesz az ember, ha két hónappal az esküvője előtt megtörténik vele a kiszámíthatatlan? A szeretteibe kapaszkodik, és próbál nem megfulladni a tehetetlenségtől… “Bezár a Tiszavirág” – visszhangzik a fejemben… Bezár a Szegedi Nemzeti Színház. A kedvenc szegedi cukrászdánk és a kedvenc budapesti virágboltunk is. Ez lesz a jövő? Vajon mi lesz jövőre?

Eszembe jutnak a menyasszonyaink, akik megéltek már hasonlót, vagy a Covid alatt többször is át kellett szervezniük az esküvőjüket, és azon gondolkodom, milyen gondolatokkal vigasztaltuk akkor őket. Azt hittük, a Coviddal véget ért egy nagyon nehéz időszak, de valójában idén egy újabb kezdődött el… Két dolgot viszont biztosan tudunk az esküvőnkkel kapcsolatban: nem akarunk várni és nem akarjuk máshogy. A kezdeti sokkban Dávid taxit hívott, elmenetünk a kedvenc pubunkba, ahol próbáltam nem megijeszteni a pultos lányt, de alig láttam a könnyeimtől, amikor a Guinnessünket rendelem. Felfoghatatlan…

Dávid egyfolytában ölelt és a kezemet szorította: “Most még inkább el akarlak venni.”

Az elmúlt hetek a kétségbeesés és a hála hullámvasútján teltek… a kilátástalanságból a szeretteink és a szolgáltatóink emeltek fel. Tudom, hogy furcsa, de most utólag valahogy hálás is vagyok a történtekért, mert olyan összefogást éltünk meg általa, ami csak tovább erősítette a családi és baráti kötelékeket. Elmondhatatlan érzés volt ennyi kedvességet, szeretetet, ilyen mértékű összefogást átélni. Nincs felemelőbb élmény, mint megtapasztalni, hogy van kire számítanod és van kibe kapaszkodnod a bajban. Ez a nap nem csak kettőnkről fog szólni, hanem azért küzdünk most a leginkább, hogy együtt ünnepelhessük az életet, a szeretetet, a szerelmünket azokkal az emberekkel, akik a legtöbbet jelentik nekünk a világon.

Nikiék a Ruszkai Jewellery műhelyében jártak

A jegygyűrűk kiválasztása

Az érzelmi hullámvasút, amin keresztül mentünk az elmúlt hetekben, az egyik legszebb élményt is magával hozta: a gyűrűink kiválasztását. Ez az élmény volt a legnagyobb vigaszom, amikor úgy tűnt, meghiúsul minden, amiről már több, mint egy éve álmodunk.

Van valami elképesztő meghittség és intimitás egy olyan ékszer megtervezésében, ami két ember egységét és szövetségét szimbolizálja – és a mindennapjaink részévé válik majd a jövőben. Néhány hónappal ezelőtt említettem nektek az egyik bejegyzésben, hogy Dávid családnevét nem veszem fel, a gyűrűk viselése viszont annál fontosabb számomra.

A gyűrűk kiválasztásánál a legfontosabb szempont számunkra a személyre szabottság, az egyediség és a kézművesség volt. Kezdettől tudtuk, hogy mindezt megtaláljuk majd Orsiéknál, a Ruszkai Jewellery-nél. A stílusukkal és az értékeikkel a kezdetektől azonosultunk, és az első ötletelés alkalmával éreztük is, hogy pontosan értik, mire vágyunk. Hihetetlen, hogy nyolc hét múlva már viselhetjük majd őket… De addig még rengeteg a tennivalónk.

Vigyázzatok magatokra!

Szeretettel,

Niki

A jegygyűrűk kiválasztása
A jegygyűrűk kiválasztása
A blogról

A Daalarna szalon munkatársa, Niki 2022. december 31-én férjhez megy, és 2022 januárjától havonta jelentkező, My Secret Wedding Diary elnevezésű blogjában mesél a Secret Stories olvasóinak az esküvőszervezésről és álomruhája kiválasztásának folyamatáról. A korábbi blogbejegyzéseket ide kattintva találjátok.

Olvasd el ezeket is:

The post My Secret Wedding Diary #9 – Egymásba kapaszkodni appeared first on Secret Stories.