Mennyibe kerül egy Daalarna ruha?

Élete legszebb napján maximális kényeztetést érdemel minden menyasszony, de azért nem szabad elfeledkezni az esküvő költségvetéséről sem. Ha kíváncsi vagy arra, hogy vajon mennyibe kerül egy Daalarna menyasszonyi ruha, akkor jó helyen jársz: a márka tervezője, Benes Anita személyesen árulja el a Secret Stories olvasóinak.

Egyedi tervezés vs. tömeggyártás

Kezdjük a legelején: minden menyasszonyi ruhának alapvetően két típusa létezik:

1. Egyedi tervezéssel készült, úgynevezett dizájner ruhák

Ahogy a neve is jelzi, ezeket a ruhákat egy, a szakmában elismert dizájner tervezi, majd az ő irányítása alatt készíti el őket a kivitelezői csapat. Ezeknél a cégeknél a minőség a mennyiség felett elve érvényesül, tehát kizárólag csak kis darabszámban gyártanak, a legjobb alapanyagokból és a legkorszerűbb, különlegesebb technológiákkal. A ruhát aztán tovább alakítják a vásárló egyedi igényei, méretei és adottságai alapján. Például ha a menyasszony hosszabb ujjat szeretne, esetleg más felsőrészmegoldást, a lehetőségekhez mérten igyekeznek megfelelni az igényeinek.

A végeredmény egy igazán személyre szabott menyasszonyi ruha lesz.

,mennyibe kerül egy Daalarna menyasszonyi ruha,daalarna ruha ára,esküvői ruha ára,esküvői ruha mennyibe kerül,daalarna,benes anita,
Eláruljuk, mennyibe kerül egy Daalarna menyasszonyi ruha – Fotó: Varga Zorán

2. Tömeggyártással készült, úgynevezett fast fashion termékek

Egy-egy ruhát több ezres, tízezres nagyságrendben gyártanak, általában nem is az adott országban, hanem monumentális kínai, bangladesi, Srí Lanka-i varrodákban. Ez persze nem jelenti, hogy ezek csúnyák vagy feltétlenül rosszak lennének, egyszerűen teljesen más koncepció és célok mentén készülnek, mint az egyedi tervezésű darabok. Ebben az esetben az egyedi igények kielégítésére nincs mód, legfeljebb méretre igazítás lehetséges az adott szalonban/kölcsönzőben.

„Én jobban szeretem, amikor minden a menyasszonyról szól. Az esküvő számomra egy ünnep, ezért szerintem nagyon fontos, hogy a ruha kifejezze ezt az emelkedett hangulatot, illetve a menyasszony érzéseit, egyéniségét, értékrendjét” – mondja Benes Anita, aki szerint ezért kimondottan fontos és jó cél, hogy a menyasszony száz százalékban elégedett legyen életének egyik legmeghatározóbb ruhájával.

Daalarna ETERNITY kollekció, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Jó hírünk van! A Daalarna legújabb kollekciója, az ETERNITY már próbálható budapesti szalonunkban! Ha szeretnél ellátogatni hozzánk egy ingyenes ruhapróbára, kattints ide az elérhetőségekért!

A nagy nap költségvetése

Benes Anita szerint az első és legfontosabb, amit egy esküvő előtt meg kell határoznia az ifjú párnak, az esküvő költségvetése. „Az amerikai esküvős reality show-kban az első, amit a szervező vagy az esküvő szalon tulajdonosa megkérdez a menyasszonytól, hogy mekkora a büdzsé, hiszen minden ettől függ és ebből indul ki. Ha megvan a büdzsé, akkor lehet tájékozódni: hol mi mennyibe kerül, kinek mi fér bele a nagy nap költségkeretébe” – javasolja Anita.

Az alapos kutatómunka persze nem csak annyiból áll, hogy megnézzük az árakat. Ugyanilyen fontos az is, hogy az adott ár mit foglal magában: ha nem figyelünk, akkor a járulékos költségekkel ugyanott vagyunk, mintha eleve a drágább szolgáltatást választottuk volna.

Daalarna IDYLL kollekció, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Milyen tényezőktől függ egy Daalarna ruha ára?

A Daalarna ruhák haute couture minőségben, egyedi megrendelésre, személyre szabottan készülnek a márka budapesti varrodájában, a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával. Egy Daalarna ruha ára elsősorban a kiválasztott fazonoktól, alapanyagoktól és a választott technológiai megoldástól függ. Ezek alapján az alábbi két fontos tényező határozza meg, hogy mennyibe kerül egy Daalarna ruha:

1. Az alapanyag költsége

Benes Anita kizárólag európai, jellemzően olasz, francia és angol cégek alapanyagaival dolgozik; a legelismertebb dizájner márkák – Elie Saab, Valentino és a Marchesa – is ezekről a helyekről rendelnek. A Daalarna menyasszonyi ruhák legmeghatározóbb alapanyagai a csipke, a selyem, a tüll, a hernyóselyem düsessz, a szatén és az organza. A kiegészítők egy része Japánból, a gyöngyök és kristályok az osztrák Swarovskitól érkeznek a márka budapesti varrodájába.

2. A ráfordított munkaórák

Nagyon fontos tényező egy menyasszonyi ruha árának megállapításakor a ráfordított munkaórák száma. Ez rengeteg tényezőt foglal magában: személyre szabott stílustanácsadás és konzultáció a Daalarna szalonban, a tervezés és a személyre szabás folyamata, a szabásminta szerkesztése, a ruha tényleges megvarrása és a kézimunka (pl. gyöngyözés).

Ahogy azt már említettük, a Daalarna ruhák Budapesten készülnek, ahol a márka csaknem 40 alkalmazottat foglalkoztat, ők azok, akik szabnak, varrnak, díszítik a ruhákat, hogy minden Daalarna menyasszony a legszebbnek érezhesse magát a nagy napon. Ha kíváncsi vagy arra, hogy kik ők, akkor ebben a cikkben megnézheted a csapat egy részét.

Fotó: Varga Zorán

Mennyibe kerül egy Daalarna menyasszonyi ruha?

Ha a Google-be beírjuk, hogy mennyibe kerül egy Daalarna menyasszonyi ruha, láthatjuk, milyen sokan kíváncsiak rá. Benes Anita maga is hallott már mindenféle mendemondákat az árakkal kapcsolatban, pedig egy egyszerű ajánlatkéréssel eloszlathatóak lennének a menyasszonyok kételyei. Sokan meglepődnek aztán a valós árakat hallva, mert sokkal drágábbnak gondolták a márkát, mint amilyen valójában.

„A különleges alapanyag-használat és az előbb említett egyedi tervezés miatt a Daalarna nem tud és nem is akar versenyezni az árakban a kínai tömeggyártással. Ehhez mérten a legújabb, ETERNITY kollekciónk legkedvezőbb árú, ETN 506-os és ETN 521-es modelljei 598 ezer forinttól elérhetők a szalonban, míg a Daalarna ruhák jelenlegi átlagára 800 ezer forint körül mozog” – árulja el Benes Anita.

„Ugyanakkor minden Daalarna kollekcióban megtalálhatóak azok a modellek, amelyek ugyan magas minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek, de a gyártástechnológiában, alapanyag-használatban olyan megoldásokat találtunk ki, hogy elérhetőbbé váljanak a kisebb költségvetéssel rendelkező menyasszonyok számára is.”

Az ennél kisebb költségvetéssel rendelkező menyasszonyok számára is van megoldás: a Daalarna minden évben rendez egy jótékonysági vásárt, amelynek során a régebbi kollekciók esküvői és alkalmi ruhái kedvezményes áron megvásárolhatóak.

„Gyakran előfordul az is, hogy egy menyasszony kiválasztja a legdrágább ruhát, de a kollégák azonnal tudnak más megoldást javasolni egy kedvezőbb árú alapanyaggal, ami már belefér a költségvetésükbe” – teszi hozzá Anita. „Ezért én minden menyasszonynak azt javaslom, hogy ha megtetszik a kollekció egy vagy több darabja, akkor azonnal kérjen tőlünk árajánlatot és ne szájhagyomány útján tájékozódjon.”

Amennyiben szeretnétek konkrét ruhára árajánlatot kérni, küldjétek el a választott ruha fotóját vagy weboldalon található kódszámát e-mailben az info@daalarna.hu címre. Használhatjátok a galériákban található képek esetén az ajánlatkérő funkciót is, ilyenkor kattintsatok a kérdőjel ikonra és máris érkezik a Daalarnához az üzenet.

Jó hírünk van! A Daalarna legújabb kollekciója, az ETERNITY már próbálható budapesti szalonunkban! Ha szeretnél ellátogatni hozzánk egy ingyenes ruhapróbára, kattints ide az elérhetőségekért!

The post Mennyibe kerül egy Daalarna ruha? appeared first on Secret Stories.