Havas, téli esküvő meghitt fényekkel – Réka és Gábor nagy napja

Rovatunkban ezúttal gyönyörű Daalarna menyasszonyunk, Réka meséli el havas, téli esküvőjének történetét, amelyet 2021 decemberében tartottak szerelmével, Gáborral.

Megismerkedés

Történetünk az egyetemen kezdődött, de én akkor még csak hallatóként jártam a szemészeti klinikára, ahol néha összefutottunk Gáborral. Évekkel később egy szemműtét kapcsán havonta kellett kontrollra mennem. Egy alkalommal a szemészem sehogy nem ért rá, de kedvesen felajánlotta, hogy az egyik kollégája megnézi a szemem helyette…és itt elindult valami.

Eljegyzés

Az élet úgy hozta, hogy nagyon gyorsan összeköltöztünk és a kezdeti nehézségek ellenére viszonylag hamar kiderült, hogy hosszú távon is együtt képzeljük el az életünket. A lánykérés a járvány második hullámának közepén történt, amikor teljes lezárás alatt volt az ország. Mézeskalácsot sütöttünk együtt, amikor Gábor a lisztes konyha közepén előhúzta a gyűrűt, én meg igent mondtam.

Esküvőszervezés

Ezt követően egy évünk volt az esküvő megszervezésére. Mivel én őszi szakvizsgára készültem, a nyár pedig zsúfolásig telve volt a járvány miatt halasztott esküvőkkel, így esett a választásunk a decemberre. Már az első alkalommal nagyon tetszett az ötlet: téli, adventi esküvő…

Ez az időszak egyébként is telve van fénnyel, csillogással és számomra az egyik legmeghittebb időszaka az évnek.

Helyszín

Először a helyszínt foglaltuk le. Nagy létszámú esküvőt terveztünk és a nyitott helyszín sem volt opció, így nem volt egyszerű a keresés, mégis egy hónap alatt rábukkantunk a számunkra tökéletes helyszínre, a Sokoró Fogadóra. A fogadó lakodalomra tervezett helyszíne külön épületben helyezkedik el, belül végig fa burkolat borítja, rengeteg ablaka miatt világos, tágas tér van az asztalok és a tánctér számára is. A helyszínen közvetlenül van szállás lehetőség, miközben a fogadót körül öleli a Sokorói-dombság csodás látványa és a fogadó körüli karámokban vágtázó lovak. Egyszóval számunkra tökéletes volt. Az egyházi szertartást családi hagyományként a menyasszony szülőfalujában, a mosonszentmiklósi Szent Miklós templomban terveztük.

Menyasszonyi ruha

Miután a helyszínt kiválasztottuk, következett a menyasszonyi ruha. Kezdettől fogva Daalarna ruhát szerettem volna, mivel nagyon tetszett az egyedi, letisztult stílus, amit a márka képvisel. Néptáncos múltam révén a FOLK kollekció szerelmese lettem. Januárban vettünk részt két barátnőmmel az első pezsgős ruhapróbán, ahol gyorsan kiderült, hogy a sellő fazonú ruha lesz az igazi, azonban az első próba után úgy érzem, hogy rengeteg csodás ruhát próbáltam, mégsem találtam meg az igazit, valami különlegesre vágytam. Megnyugtattak, hogy nem kell elsietnem, nézegessem a próbán készült fotókat, gondolkodjak, és várnak vissza a következő próbára. Elkezdtem bújni a Daalarna honlapját, nézegettem a korábbi esküvők képeit…ekkor találtam rá A fazonra, ami, mint kiderült, eredetileg két külön ruha egyesítéséből született. Nem sokkal később kiválasztottuk az álomruhát, és megszülettek a tervrajzok.

Fotó és videó

A másik fontos részlet számomra a fotós személye volt, és Wertán Botond munkáit évek óta követtem. Nagyon tetszett, hogy nem beállított fotókat készít, ehelyett megragadja az egyes pillanatokat, és a hangulatot adja vissza. Megmutattam Gábornak Botond korábbi fotóit, és mivel neki is nagyon tetszettek, így a fotós választása egyértelmű lett. Botond kollégája, Vadas Géza videóin pedig több alkalommal pityeregtem a meghatottságtól, így ezen sem hezitáltunk sokat.

Meghívó, dekor és egyéb részletek

Közben eltelt a tavasz és a nyár, és igazán ősszel kezdtünk el az apróbb részletekkel foglalkozni.
A járvány miatt felmerülő esetleges halasztás miatt mindenképp online meghívót és honlapot szerettünk volna, hogy változás esetén könnyen tudjuk értesíteni a vendégeinket. A honlapot Hécz Ágnes, a Sistersring megálmodója alkotta, ahogy a meghívók is az ő keze munkái.

Dekor kérdésében biztos voltam benne, hogy csak természetes anyagokat szeretnék, örökzöldekkel, tobozokkal, mohával. Kilácskó Attiláné munkáit korábbi esküvőkről ismertem. Szeptemberben meséltem neki először a téli esküvő terveiről, és azonnal megtaláltuk a közös hangot. Ő később tökéletesen visszaadta, amit szerettem volna. Kedvenc részletem a tánctér fölé felfüggesztett ágról lelógó élő fagyöngy volt.

Zene

A zenekar választása egyszerű volt, mivel családi kötődésünk van a Bówly Roll zenekarhoz, akikkel számtalanszor buliztunk már együtt és még soha nem csalódtunk.

Torta és sütik

Fontos volt számunkra, hogy támogassuk a helyi kézműves alkotók munkáit és mivel házi süteményeket szerettünk volna, így a tortát és a süteményeket is falubeli cukrászok készítették. A menyasszonyi tortát a Horváth Cukrászat, a mentes tortákat és a házi süteményeket pedig Molnárné Betty alkotta.

Ceremóniamester

Legvégül a ceremóniamester kiválasztása volt hátra. Két helyről is ajánlották Street Gábor-Hubadúr-t, akinek különlegessége, hogy a pár kérésére külön dalban adja elő az ifjú pár történetét, melyet a helyszínen gitár kísérettel hallgathat meg a násznép. Huba ezentúl profin kezeli a váratlan helyzeteket, könnyen alkalmazkodik a pár igényeihez, a megbeszélt kéréseket maradéktalanul teljesíti. Nem vonja magára egész este a násznép figyelmét, ugyanakkor mindig jelen van, irányítja az eseményeket.

Járványhelyzet és last minute teendők

Az utolsó két hónap a járvány hulláma miatt rengeteg izgalommal telt. Az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy megtarthatjuk-e a kiszemelt dátumon az esküvőt. Végül túl a negatív tesztek hadán elérkezett a nagy nap, mi több az esküvő előtti napon óriási pelyhekben elkezdett hullani a hó, erről még csak nem is álmodtunk.

A ruhám ekkor már készen lógott a hajdani gyermekszobámban. Az utolsó próbák és simítások novemberben és decemberben történtek. Az utolsó előtti próbán még történt pár módosítás, a csipkéket egyesével tűzték fel a ruha ujjára, derekára, hogy az utolsó részletig számomra tökéletes legyen…és az is lett. 🙂

Készülődés

A nagy napon hajamat Hajdara Szalon vezetője, Hajdara Tamás készítette. A készülődés nagyon jó hangulatban telt. Tomó pezsgős koccintással kezdi a menyasszonyok hajának elkészítését. Kellemes beszélgetéssel, hasznos tanácsokkal és megfelelő rugalmassággal oldja a készülődés izgalmát. 🙂

A sminket Kovács Eszter -Esztermakeup készítette. Korábban barátnőm esküvőjén már tapasztaltam, hogy Eszter remek érzékkel választja ki nem csak a menyasszony, de a családtagok stílusához is a megfelelő sminket. Mindenképp valami természetes sminket szerettem volna, amit Eszter tökéletesen megvalósított.

A készülődés egy-egy pillanatát Botond és Géza rögzítette. Az első pillantás és a kreatív fotók az addigra hóval borított földeken készültek, míg a beltéri fotók az öttevényi Földváry-kastélyban.

Szertartás és lakodalom

A szertartás a mosonszentmiklósi Szent Miklós templomban volt, mely kívül belül számomra a leggyönyörűbb helyszín. Botond fotói csodásan visszaadják a havas tájból kiemelkedő templom szépségét.

A templomi szertartást a lakodalom követte. A dekor gyönyörű lett, mindent tobozok, örökzöldek, zuzmók borítottak. Az ablakokban fagyöngy, alma. A tánctér felett a hatalmas élő fagyöngy, oldalt egy-egy kisfenyő, a fogadó körül a havas táj.

A lakodalom nagyon jó hangulatban telt, a zenekar kiválóan alkalmazkodott a vendégek igényeihez, a felszolgálás tökéletes volt.

A legszebb emlékek

Összesítve, nagyon szerencsésnek érzetük magunkat, minden elképzelésünk, kívánságunk valóra vált.
Legszebb emléket nehéz választanom…ahogy írtam is, elég sok nehézség adódott a járványhelyzet miatt, így talán azt emelném ki, hogy milyen jó érzés volt, amikor már csak az utolsó simítások maradtak hátha, mentünk a helyszínt megnézni és óriási pelyhekben hullott a hó. A behavazott táj, ahogy ragyogott a nap, és azt éreztem: “Hát mégis sikerült.” Aztán persze, amikor már az oltárnál álltunk, körülöttünk a családunk és a barátaink…talán ez volt a csúcs.

Köszönöm a Daalarna munkatársainak, hogy megalkották számomra a legtökéletesebb, legkülönlegesebb ruhát, amiről álmodtam. Minden leendő menyasszonynak kívánom, hogy így teljen élete legszebb napja. 🙂

Ceremóniamester: Street Gábor, Fotó & videó: Wertan Co.,Ltd., Fodrász: Hajdara Tamás, Hajdara Szalon, Smink: Esztermakeup, Dekor, virágok, hajdísz: Attiláné Kilácskó, Helyszín: Sokoró Fogadó, Zene: Bówly Roll - A Bulizene, Sütemények & torták: Betty Molnárné, Honlap és meghívók, pohárdíszek: Agnes Hecz-Sistersring, Menyasszonyi ruha: Daalarna - Benes Anita, Lázsiás ékszerek: Aurora FolkGlamour

Te is szeretnél szerepelni rovatunkban? Küldd be nekünk Daalarna ruhás esküvődet ide kattintva. Még több esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon és a Pinteresten még több inspirációért!

The post Havas, téli esküvő meghitt fényekkel – Réka és Gábor nagy napja appeared first on Secret Stories.