Alíz Csodaországban, avagy ilyen volt Rebeka és Matthias különleges esküvője

Valódi esküvőket bemutató rovatunkban ezúttal egy igazán különleges hangulatú esküvő beszámolóját hoztuk el nektek. Gyönyörű Daalarna menyasszonyunk, Rebeka és szerelme, Matthias egy Alíz Csodaországban tematikájú esküvő köré szervezte a helyszínt, a dekort és még a menyasszonyi ruhát is. Fogadjátok szeretettel az ő nagy napjuk történetét!

Hogyan ismerkedtetek meg?

2014-ben Erasmus ösztöndíjjal sikerült kijutnom Németországba (Heidelberg), és egy félreértés miatt az ottani főiskola egy másik csoportba osztott, ami végül ahhoz vezetett, hogy megismerhettük egymást.

Milyen volt a lánykérés?

2016-ban a Heidelbergi kastélyhoz mentünk el piknikezni, mit sem sejtve, hogy Matthias pezsgőt és egy gyűrűt is magával hozott. A naplemente a háttérben pedig csak emelt az amúgy is szép és hangulatos helyszínen.

Alíz Csodaországban, avagy ilyen volt Rebeka és Matthias különleges esküvője
Alíz Csodaországban, avagy ilyen volt Rebeka és Matthias különleges esküvője

Mi volt az esküvőtök koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

A polgári esküvőnket 2019-ben ünnepeltük szűk családi körben, és 2021-ben (a járvány miatt) szabadtéri egyházi esküvőt képzeltünk el lakodalommal egybekötve, amit meg is tudtunk valósítani.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Mivel Németországban élünk, ezért online mítingek segítségével tudtuk megszervezni az esküvőt. A folyamatosan változó járványügyi rendelkezések miatt tényleg spontán, tíz hónap lefolyása alatt sikerült a szolgáltatókkal mindent megszervezni.

Hogyan választottátok ki a helyszínt?

2020-ra lett volna egy helyszínünk, de ez sajnos nem jött össze. 2021-ben viszont mindenképpen meg akartuk tartani az esküvőnket, ezért másik helyszínt keresetünk. A szabadtéri egyházi esketést mindenképpen meg szerettük volna valósítani, ezért volt fontos, hogy a lakodalmi vacsorai helyszíntől ne legyen távol az szertartás helyszíne. A nagykovácsi Teleki-Tisza Kastély ezért tökéletes választás volt. Tágas a lakodalmi vacsorához, és gyönyörű parkkal rendelkezik egy szabadtéri egyházi esküvőhöz.

Alíz Csodaországban, avagy ilyen volt Rebeka és Matthias különleges esküvője
Alíz Csodaországban, avagy ilyen volt Rebeka és Matthias különleges esküvője

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A dekor, a meghívó és a grafika a mi történetünket és stílusunkat kellett, hogy szimbolizálja, ebben mindketten egyetértettünk. Ezért esett a választásunk az Alíz Csodaországban tematika esztétikus kivitelezésére. Alíz egy országban köt ki, amit nem ismer, és nehezen érti meg az ott élőket, viszont egy idő után sikerül kiigazodnia.

A dekoráció elemei is ebben a témában mozogtak, a fő irányvonalat Tim Burton adaptációja adta.

Élővirág, tükrök, és különböző témához illő dekoráció fantáziadús kombinációjával szerettük volna a vendégeket a külső körülményekből „kiszakítani”, és egy másik világba „repíteni”.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A catering svédasztalos módon lett felszolgálva, arra ügyelve, hogy mindenki számára legyen valami, amit szeret. Az ízvilág olyan fantáziadús volt, mint a dekoráció, nemzetközi ételekkel és egészséges alternatívákkal.

A sütemények kiválasztásával szerettük volna az esküvő témáját belefoglalni, ezért külön ügyeltünk rá, hogy a filmbeli süteményekhez hasonlóan legyenek elkészítve. A menyasszonyi torta is hasonlóképpen lett dekorálva, kivéve a figurákat, amit egyedileg választottunk ki, hogy a Magyarországról mentett cicánk is velünk tudjon lenni, ha nem is személyesen.

Hogyan esett a választásod erre a különleges Daalarna esküvői ruhára?

Amikor megláttam, hogy a Daalarna milyen meseszerű ruhákat készít, azonnal tudtam, hogy Daalarna esküvői ruhám lesz. A ruhaszalonban több ruhát is felpróbáltam, de ebben a ruhában éreztem a legjobban magam, viszont nem szerettem volna tüll szoknyarészt, ezért organza szoknyával lett a ruha kombinálva, ami egy teljesen más összhatást ért el, és azonnal beleszerettem.  

Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

A mindig segítőkész Daalarna munkatársak egy élménnyé tették a ruhapróbákat, amiket alig vártam. A második ruhapróbán már a fátyolról is dönthettem. A varrónő megmutatta, hogy milyen lehetőségek passzolnak a ruhához, az én választásom pedig a pellegrin típusú fátyolra esett.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Édesapám vezetett el a kastély park részére, ahol az egyházi szertartáshoz volt a tér berendezve. A bevonuló zenét az Ollókezű Edward című filmből választottam, ami hozzájárult a vendégek és férjemnek (aki ott, abban a pillanatban látott először) a véleményéhez. Férjem szerint a ruhában mintha a Gyűrűk Urából Galadriel jött volna vele szembe. A vendégek is egyetértettek abban, hogy a ruha a fátyol kombinációval a bevonuló zenére igazán misztikus összhatást alkotott.

Alíz Csodaországban, avagy ilyen volt Rebeka és Matthias különleges esküvője
Alíz Csodaországban, avagy ilyen volt Rebeka és Matthias különleges esküvője

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

A sminkem föld színek szerint lett elkészítve, a frizurámba pedig apró rózsabimbókat tetettem. Szerettem volna a kombinációt az esküvő tematikájával összhangba hozni. Gyémántberakásos nyakláncomat és fülbevalómat a páromtól kaptam az esküvőnk alkalmából, amit pár nappal az esemény előtt adott át. Nagyon tetszett, hogy méretben és designban tökéletesen hozzám passzolt.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Mágikus, álomszerű, felemelő, családias és hangulatos.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok és legszebb élmények?

Az első alkalom, amikor megláttuk egymást az oltár előtt. A kreatív fotó és videó. A vonósnégyes koncertje. A nyitótáncunk és az egész lakodalom, amit vendégeinkkel együtt ünnepelhettünk.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

Az egyházi esküvőnk alatt és a nyitótáncunk előtt vonóskvartett játszott, akik koncertjükkel nemcsak a hangulatot, de a helyszínt is emelték. Volt nyitótáncunk, viszont nem koreográfussal készült, mivel mindketten jártunk tánciskolába, ahol a standard táncok alaplépéseit megismertük. Ezután a DJ-vel nemzetközi dalokra táncoltunk, amelyeket mi válogattunk össze. Este 10-ig tartott a parti, mivel a külföldi vendégek egy részének másnap haza kellett utaznia.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Hogy emlékezzek az egyházi fogadalmamra. Viccesen hangzik, de nem volt egyszerű. Az egyházi esküvőnk kétnyelvű volt, német pappal és magyar fordítással. Végül papírra vetettem a fogadalmat, még mielőtt kivonultam volna, húgom (szuper) javaslatára.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

A kastély szervezése nem volt tökéletes. Az esküvőnket megelőző napon is volt egy esküvő, és a menyasszony/vőlegény ismerősei fel-alá járkáltak a készülődési időszakban, ami zavaró volt, és biztos, hogy kapuőrt/öket szerveztem volna be, ha tudtam volna, hogy ilyen eset előfordul.

Sikerült elutaznotok nászútra, vagy még várat magára?

Pót-nászútra mentünk Egyiptomba, mert Japánba vagy Dél-Afrikába terveztük volna, amit remélhetőleg jövőre be tudunk pótolni.

Hogy érzed, változott-e valami azóta, hogy férj és feleség lettetek?

Holott már 2019-ben volt a polgári esküvőnk, és mióta ismerjük egymást, együtt élünk, az egyházi esküvő után mintha még jobban beleszerettünk volna egymásba.

Helyszín: Teleki-Tisza kastély, Nagykovácsi, Dekoráció, virágok, grafika, meghívó: Tugyi Letti, Blush Wedding Decor, Fotó: Simon Teodóra - Teodora Simon Wedding, Videó: Love on the Weekend, Egyedi Zsófia, Catering: Pirítós Catering, Sütemény és torta: Marangona Desszertpark, Zene: DJ Rudolf, Tóth Rudolf & Vonósqvartett, Smink: Make up by Edina, Kátai-Pál Edina, Frizura: Fodó Gyöngyi, Menyasszonyi ruha: Daalarna
  • Te is szeretnél szerepelni rovatunkban? Küldd el nekünk Daalarna ruhás esküvődet ide kattintva.
  • Ha még esküvő előtt állsz, de keresed a tökéletes szolgáltatókat, klikk ide.
  • Daalarna ruhapróbára jelentkeznél? Infók itt.
  • Még több esküvői beszámolót találsz ezen a linken.
  • Kövess minket az Instagramon és a Pinteresten még több inspirációért!

The post Alíz Csodaországban, avagy ilyen volt Rebeka és Matthias különleges esküvője appeared first on Secret Stories.