„Az a szeretet, ami körülvett minket, leírhatatlan” – Ilyen volt Axente Vanessa esküvője

Néhány héttel ezelőtt meséltünk már nektek arról a Secret Stories-on, hogy a világhírű magyar topmodell, Axente Vanessa és magántőke-befektetőként dolgozó, ausztrál születésű kedvese, Rahil Gupta közel három év szervezés, újratervezés és viszontagság után 2022. július 16-án végre barátaik és családtagjaik jelenlétében is örök hűséget esküdtek egymásnak. Korábban ugyan tartottak már egy polgári szertartást Budapesten, a koronavírus-járvány kellős közepén, de azon sajnos még a vőlegény Ausztráliában élő szülei sem tudtak részt venni. Így nem csoda, hogy úgy érezték, akkor lesz igazán megpecsételve az esküjük, ha sikerül a közeli barátokkal és rokonokkal is együtt ünnepelni. A nemzetközi vendégsereg boldogan mondott igent egy izgalmas budapesti hétvégére, Axente Vanessa esküvői ruháját pedig nagy örömünkre Benes Anita, a Daalarna tervezője készíthette el az alkalomra. Vanessa és Rahil az esküvő után Provence-ban és St Tropez-ben töltött el pár napot néhány barátjukkal. Itt értük utol őt telefonon.

Milyen érzéseid vannak, ha visszagondolsz az esküvőtökre?

Axente Vanessa: Csodálatos volt az egész, azóta is kavarognak bennem az érzések. A fellegekbe emelt ez a hétvége. Nagyon érzelmes és romantikus volt, rengeteget nevettünk, de ami mégis a legmeghatározóbb, az a szeretet, ami körülvett minket – egyszerűen leírhatatlan.

Akkor megért minden fáradságot és megpróbáltatást a végeredmény?

Abszolút, bár annyira fárasztóak voltak az előkészületek, hogy még egyszer nem szervezném újra. Rahillal elképesztően sok energiát tettünk bele abba, hogy ilyen jól sikerüljön ez a hétvége. Ő ráadásul még jobban belevetette magát, mint én. Annyira a szívügyének tekintette, hogy még a szombati vacsora alatt is folyamatosan intézkedett, hogy mit lehetne javítani. Akkor már viccesen szóltam neki, hogy inkább igyon egy pohár pezsgőt, és élvezze a pillanatot.

Rahil Gupta és Axente Vanessa esküvője - Fotó: Alex Bramall - @abprojects.london
Rahil Gupta és Axente Vanessa esküvője – Fotó: Alex Bramall – @abprojects.london

Hogyan kezdődött ez a fantasztikus hétvége?

Mivel nagyon nemzetközi volt a százhúsz fős vendégseregünk, a szerdai napon már sokan megérkeztek, hogy rá tudjanak pihenni az esküvőre. Velük elmentünk vacsorázni a Dérynébe, ami végül olyan jó választásnak bizonyult, hogy többen voltak, akik utána három napig oda jártak ebédelni. Csütörtökön szerveztünk egy sétahajózást – azon már körülbelül negyvenöt barátunk volt jelen. Sejtettem, hogy mindenkinek tetszeni fog Budapest, de nem számítottam ekkora sikerre. Mindenki odavolt a város szépségétől. Ezután a Kiosk Gardenben volt egy laza vacsora pizzázással. Itt már elkezdtek az emberek megismerkedni egymással, és szuper hangulat alakult ki.

A péntek estét pedig a Halászbástyánál töltöttük amolyan előesküvőként, ahol egy laza hangulatú koktélpartit tartottunk.

Fantasztikus érzés volt végignézni a vendégeken, akik mind miattunk utaztak ilyen sokat New Yorkból, Dél-Amerikából vagy Rahil szülővárosából, Sydney-ből. Sokukkal egyébként évek óta nem tudtunk találkozni a Covid miatt, így volt miről beszélgetni, miközben a lemenő nap fényében gyönyörködtünk a kilátásban. Két szuper zenekarunk is volt, akik élőben játszottak aznap este – mindenki azonnal táncra perdült, amikor meghallotta őket.

Te mit viseltél ezen a napon?

Egy lila, tollas miniruhát viseltem a Cult Gaiától az anyósomtól ajándékba kapott gyémánt ékszerekkel, amihez füstös sminket és vizes hatású frizurát álmodtunk meg. Mivel a hétköznapokon általában nagyon minimál sminket viselek, a barátaink nagy része még sosem látott ennyire modelles külsővel, úgyhogy ez számukra is meglepetés volt.

Milyen ételeket választottatok?

Aznap szerettünk volna biztosra menni, ezért modern nemzetközi konyha jellegű ételek készültek, amelyek között volt grillezett lazac, vargányás rizottó, szarvasgombás torellini, kacsamáj és bécsiszelet falatkák mini brióssal és krumplisalátával.

Mit emelnél még ki a pénteki napból?

Egyértelműen a beszédeket! Apukám, Rahil két barátja és a testvéreink is mondtak egy-egy beszédet, és szem nem maradt szárazon, amikor meghallottuk őket. Nagyon jól megadták az alaphangulatot az estének, és szerintem egy kicsit segített is összekovácsolni a társaságot, akik közül sokan aznap este ismerkedtek meg egymással.   

Volt egy külön meglepetésünk is a vendégeknek: a benti részen felállítottunk egy mini kifutót, ahol a fotósunk (Alex Bramall világhírű divatfotós – a szerk.) mindenkiről készített vicces és spontán portrékat, illetve a kifutón is lehetett sétálni – ennek olyan hangulata és sikere volt, hogy minden várakozásunkat felülmúlta.

Illetve amit még kiemelnék, az a pénteki buli előtt eltöltött „énidőnk” Rahillal. A fotósunk volt csak jelen, miközben együtt hangolódtunk az estére, és nagyon sokat adott ez az egy óra, amit még kettesben tölthettünk.

Olyan jó hangulat kerekedett, hogy néhány fotó erejéig még az asztalon is táncoltam!

Rahil Gupta és Axente Vanessa esküvője - Fotó: Alex Bramall - @abprojects.london
Rahil Gupta és Axente Vanessa esküvője – Fotó: Alex Bramall – @abprojects.london

Aztán eljött a szombat, amikor sejtéseim szerint még ennél is tovább fokozódott a hangulat.

Bizony. A Kiscelli Múzeumban tartottuk az esküvőnket, ami nem egy klasszikus esküvői helyszín, ezért volt egy erős meglepetésfaktora annak, amikor megérkeztek a vendégek, és meglátták ezt a 18. századi, barokk stílusú épületet, amely eredetileg egy kolostor volt. A szertartást a belső udvarban tartottuk, ahova apukámmal az oldalamon vonultam be. Rahil ott látott engem először a Daalarna ruhámban, és könnyes volt a szeme, amikor ránéztem – még most is libabőrös leszek, ahogy visszagondolok ezekre a pillanatokra. Aztán amikor megpillantottam a nagyszüleimet is a vendégek között – köztük apukám édesanyját, akit három éve nem láttam a járványhelyzet miatt –, nagyon meghatódtam.

Hogyan zajlott maga a szertartás?

Mindenképpen azt szerettük volna, hogy olyan valaki legyen a szertartásvezetőnk, aki jól ismer minket, ezért az egyik kedves barátunk, Hlatky-Schlichter Hubert adott össze minket. Saját fogadalmat is írtunk, amit a vendégek előtt mondtunk el egymásnak.

Aztán még kenyértörésre is sor került – szó szerint, ugyanis gyűrűhúzás helyett ezzel szimbolizáltuk, hogy most már hivatalosan is egy család vagyunk. 

A világ bármelyik divatházát választhattad volna, hogy elkészítse a menyasszonyi ruhádat. Miért döntöttél a Daalarna mellett?

Igazából én mindig biztos voltam abban, hogy Daalarna ruhában szeretnék férjhez menni. Tizenöt évesen dolgoztam először Benes Anitával, az egyik kollekció kampányfotózásán, akkor ismertem meg a márkát. Nagyon tetszettek a ruhák már akkor is, és Anita is nagyon szimpatikus volt. Akkor megfogadtam, hogy ha valamikor megházasodom, Daalarna ruhát szeretnék viselni. Mindig követtem az új kollekciókat is, és nagyon felnézek Anitára azért, hogy nemzetközi szinten is ilyen sikeres céget épített fel.

Mit lehet tudni az esküvői ruhád stílusáról?

Modellként már számtalan esküvői ruha volt rajtam, és azt tapasztaltam, hogy nagyon sok fazon kényelmetlenné válik egy idő után, vagy nehezen lehet leülni, mozogni bennük. A legfontosabb szempontjaim a komfort és a praktikum voltak a kiválasztás során, valamint az, hogy a nyári esküvőhöz illően könnyed is legyen a ruhám, így például, bár nagyon tetszenek, de hosszú ujjú verziók sem jöhettek szóba.

Ami még fontos volt számomra, hogy táncolni is könnyen tudjak az esküvői ruhámban, ugyanis nem szerettem volna erre a célra egy külön menyecskeruhát.

Úgyhogy az összes szempontomat figyelembe véve egy „kettő az egyben” típusú ruhát tervezett nekem Anita egy gyönyörű, magasított nyakú csipke felsőrésszel és egy könnyed, légies szoknyával, amely fölött a szertartáson egy nagyobb szoknyát viseltem, az esti bulira pedig megváltam tőle, és fesztelenül táncolhattam hajnalig.

Mesélj, milyen reakciókat kaptál a Daalarna ruhádra?

Úristen…mindenki oda-vissza volt tőle. Főleg a hátát emelték ki, hogy mennyire különleges. Még a fiúk is sorra jöttek oda, hogy ilyen szép menyasszonyi ruhát még nem láttak. Rahil is teljesen el volt ájulva, még a vacsora alatt is nézegette. Azt mondta, hogy minden elképzelését felülmúlta a választásom. Úgyhogy egy szó mint száz, hatalmas siker volt.

És te hogyan érezted magad benne?

Imádtam, nagyon kényelmes volt, a kettő az egyben fazon miatt pedig praktikus is. Külön jól jött a két zseb is, amit a nagy szoknyán rejtett el nekem Anita, nagyon önazanosnak éreztem.

BENES ANITA GONDOLATAI

"Szerintem bármelyik világhírű tervező örömmel tervezne Vanessának ruhát, úgyhogy különösen boldoggá tett, hogy hazajött, és minket kért meg a menyasszonyi ruhája elkészítésére. Természetesen minden egyes ruhát örömmel készítünk el a vendégeink számára, de ez a korábbi kapocs, hogy Vanessával tíz évvel ezelőtt együtt dolgoztunk, még érzelmesebbé tette a tervezés és a ruhapróbák pillanatait. Tizenévesen még egy kislány volt, most pedig egy felnőtt nő sétált be a Daalarna szalonba.

A legfontosabb szempontom az volt, hogy ne az esküvői ruha uralkodjon rajta, hanem mindenki arra figyeljen, ő milyen gyönyörű, és minden egyes részlet a ruhán az ő szépségét erősítse.

Vanessának természetesen bármilyen stílusú ruha jól áll, de a tervezés során igyekeztük kiemelni a legszebb tulajdonságait, például a gyönyörű, hosszú karját és az elegáns nyakát. Hogy jobban kihangsúlyozzuk ezeket a részeket, kicsit eljátszottam a ruha felsőrészével, így a csipke le tudott kúszni a vállain, és követhette a nyaka ívét is.

A felsőrészhez az egyik ikonikus csipkénket választottuk. A teljes felsőrész kézzel van varrva, minden egyes csipkevirágot kézzel applikált rá a Daalarna csapat. A kettő az egyben szoknyarésszel pedig azt szerettük volna elérni, hogy a szertartáson meglegyen a hercegnős hangulat a nagy szoknyával és az uszállyal, amit utána néhány mozdulattal egy könnyed és légiesebb szoknyára tudjon lecserélni Vanessa, hogy egész este kényelmesen táncolhasson benne."

Axente Vanessa Daalarna esküvői ruhájáról további kulisszatitkokat és képeket osztottunk meg egy korábbi cikkünkben, kattints ide érte!
Rahil Gupta és Axente Vanessa esküvője - Fotó: Alex Bramall - @abprojects.london
Rahil Gupta és Axente Vanessa esküvője – Fotó: Alex Bramall – @abprojects.london

A ceremónia után hogyan zajlott a szombati nap további része?

A ceremónia után mi Rahillal és a fotósunkkal elmentünk készíteni néhány képet. Közben a vendégek koktéloztak a kertben, miközben akusztikus zene szólt. Amikor visszajöttünk, elkezdték beterelni a vendégsereget a templomtérbe, ami kívülről egy romos, csúnyán bevakolt épületnek tűnik. Aztán amikor belépsz, ott van ez a hatalmas, gyönyörű tér, ami semmit sem változott évszázadok óta. Mindenki el volt ájulva a látványtól.

Milyen volt a dekoráció a belső térben?

Minimalista, rusztikus dekort álmodtunk meg a helyszínre, hogy ne nyomjuk el az épület hangulatát. Az egész termet besötétítettük, csak az asztalokat világítottuk meg gyertyákkal, illetve csillárokat lógattunk le a plafonról. A falra fényfestéssel videókat vetítettünk ki: először egy erdőt, aztán mécseseket, mindig valami mást. Hat asztalunk volt, mindegyik egy város nevét viselte, ahol Rahillal éltünk már.

Az asztalokon rengeteg mécsest helyeztünk el, a virágokat pedig fehér-púderrózsaszín-barack színekben válogattuk össze a greenery zöld alaphoz.

Milyen ételek kerültek az asztalra?  

A menüsort Hubert barátunk éttermeinek, a Kiosk és a Babel konyhájának legjavából válogattuk össze. Itt már figyeltünk arra, hogy legyenek magyaros és különlegesebb ételek is. A tojásos nokedlinek például óriási sikere volt, és az Esterházy-tortáért is odavoltak a külföldi vendégek. A vacsora alatt volt még négy beszéd, utána pedig elkezdődött a parti. Rahil barátja, DJ Alex De Pfyffer fantasztikus hangulatot varázsolt, mindenki a táncparketten ropta, nem volt megállás egészen hajnali 6-ig!

Így utólag visszagondolva melyik pillanatokat emelnéd még ki?

Az egész hétvége úgy, ahogy van, felejthetetlen élmény volt, és szerintem a barátaink miatt lett ennyire sikeres. Olyan társaság gyűlt össze, ahol mindenki mindenkivel barátkozott, egyáltalán nem volt klikkesedés. Az biztos sokat segített, hogy a szombati nap előtt már volt több alkalom is, amin találkozhattak, így nem voltak már teljesen ismeretlenek egymásnak. Az esküvő után többen felhívtak, hogy elmondják, mennyire jól érezték magukat, és külön kiemelték, hogy milyen sok új embert ismertek meg, akikkel később is tartani szeretnék a kapcsolatot. Annyira jó érzés ilyet hallani!

Rahil Gupta és Axente Vanessa esküvője - Fotó: Alex Bramall - @abprojects.london
Rahil Gupta és Axente Vanessa esküvője – Fotó: Alex Bramall – @abprojects.london

Mik a terveitek most Rahillal rövid- vagy hosszútávon?

Úgy döntöttünk, hogy London lesz a bázisunk még öt évig biztosan, aztán később talán Ausztráliába költözünk, de ez még nagyon távolinak tűnik. Most újítgatjuk a lakásunkat is Budapesten, és ha az elkészül, akkor ott is több időt szeretnénk tölteni. Eddig mindig hotelben vagy barátoknál szálltunk meg, ha arra jártunk, de így végre Budapestre is otthonként tudunk majd tekinteni.

Idén új oldaladról is bemutatkoztál, hiszen elindítottad Essa nevű, életmód termékekkel foglalkozó vállalkozásodat.

Igen, szeretnék sokkal több időt szentelni az Essának, hogy Európa-szerte sikeres legyen. Az elmúlt pár hónapban nem tudtam annyit foglalkozni vele, amennyit szeretnék, de reményeim szerint a következő időszak főként erről fog szólni.

Rahil Gupta és Axente Vanessa esküvője – Fotó: Alex Bramall – @abprojects.london

Hogy érzed, így, hogy papíron már egy ideje férj és feleség voltatok, milyen pluszt adott nektek ez a második igen?

Úgy érzem, hogy valójában most nyert számunkra végleg bizonyosságot ennek a második esküvőnek a létjogosultsága. Én ott, a múzeum kertjében éltem át száz százalékosan, hogy mennyire jó döntés volt, hogy végül megszerveztük ezt a hétvégét. Ugyanis Rahillal még pár hónapja is voltak olyan időszakok, amikor azt gondoltuk, hogy nem biztos, hogy van értelme ennyi szervezést magunkra vállalni, ha már papíron amúgy is házasok vagyunk. De most azt érezzük, hogy a családunk és a barátaink jelenlétében vált igazán felemelővé és valóságossá ez az esemény.

Ráadásul mi Rahillal tényleg annyi próbát kiálltunk már, hiszen évekig távkapcsolatban éltünk, aztán a Covid is sokáig keresztülhúzta a terveinket az esküvővel kapcsolatban. Úgyhogy ez a nap kicsit azt is szimbolizálta számunkra, hogy a sok nehézség ellenére mi itt vagyunk, és továbbra is kitartunk egymás mellett.

És azért, hogy ezt megünnepeljük, mindenki itt van körülöttünk, aki fontos nekünk. Én egyébként még aznap is teljesen szürreálisnak éreztem, hogy ez most tényleg megtörténik. Annyira fantasztikus, hogy megélhettük ezeket a pillanatokat, hogy szerintem mostantól a házassági évfordulónkat is ezen a napon fogjuk ünnepelni, és nem a korábbi dátumon.

A CIKKBEN TALÁLHATÓ FOTÓK FELHASZNÁLÁSA TILOS, ENGEDÉLYKÉRÉS A SECRETSTORIES@DAALARNA.HU E-MAIL CÍMEN LEHETSÉGES. AZ INTERJÚ SZÖVEGÉBŐL KIZÁRÓLAG SZÓ SZERINTI IDÉZET EMELHETŐ KI, AZ IS CSAK OLYAN FORMÁBAN, HOGY JELENTÉSE A KÖRNYEZETÉBŐL KIRAGADVA NEM MÓDOSULHAT. AZ ANYAGNAK TOVÁBBÁ TARTALMAZNIA KELL A SECRET STORIES CIKKÉRE TÖRTÉNŐ SZÖVEGES ÉS HIPERLINK HIVATKOZÁST.
Fotó: Alex Bramall - @abprojects.london, Helyszínek: Halászbástya, Kiscelli Múzeum, Szervezés: Tóbel Nóra - Cinderella's Day, Menyasszonyi ruha: Daalarna, Frizura: Pásztor László, Smink: Tombor Sarolta, Vőlegény ruhája: Ermenegildo Zegna, Zene: Canaro, Babé Sila, Macskin Dávid, Jász András, Flóra&Bálint Acoustic, DJ Alex De Pfyffer, Dekor: Fleur & Ballon Dekor, Catering: Halászbástya Étterem, Babel Budapest, Kiosk Budapest

Hogy tetszett nektek Axente Vanessa esküvője? Olvassátok el korábbi interjúnkat is vele, amelyben megismerkedésükről és az eljegyzésről mesél! Kövess minket az Instagramon és a Pinteresten is még több inspirációért! 

The post „Az a szeretet, ami körülvett minket, leírhatatlan” – Ilyen volt Axente Vanessa esküvője appeared first on Secret Stories.